Luomua lisää

Ammattikeittiöissä käytetään luomutuotteita yhä enemmän. Taloustutkimus Oy:n uusimman (2017) Food Service Feedback tutkimuksen mukaan luomua käyttää päivittäin jo 18 % ammattikeittiöistä. Luomua päivittäin käyttävien osuus on noussut tasaisesti edellisistä tutkimuksista ja niiden, jotka eivät käytä luomua lainkaan osuus on häviävän pieni. Kyselyn tulosten mukaan ammattikeittiöistä yli 40 % haluaisi edelleen lisätä luomutuotteiden käyttöä.

Eniten kysyntää on esikäsitellyistä luomukasvis- ja vihannestuotteista, joiden käyttöä arvioi lisäävänsä yli viidennes ammattikeittiöistä. Toivelistalla on esimerkiksi pesty tai kuorittu luomuperuna sekä kuorittu ja pilkottu luomukaali, -porkkana ja -sipuli.

EkoCentrian teettämän kyselyn mukaan ammattikeittiöt kokevat luomukäytön esteeksi tiedonpuutteen tukkujen luomutarjonnasta  ja halutun luomutuotteen puuttuminen tukun valikoimista. Ammattikeittiöiden tyytyväisyys tukkutoimijoiden toimintaan on parantunut, mutta edelleen toivotaan tiiviimpää yhteistyötä. (Lähde: Luomun käyttö ammattikeittiöissä –selvitys ruokapalvelupäättäjien ja –vastuullisten joukossa EkoCentria/Taloustutkimus Oy, selvitystä on rahoittanut mmm)

Tietoa luomutuotteista ammattikeittiöille

Kerro ja markkinoi teidän luomutuotteitanne ammattikeittiöille. Teemme mielellämme yhteistyötä luomutuotteiden tiedottamisessa. Voitte mainostaa sk-luomutuotteitanne www.luomuravintola.fi sivustolla ja lähetämme mielellämme tietoa tuotteistanne ohjelmassamme oleville toimijoille. Katso mainospaikka ohjeistus ja kysy tarjousta sekä tarkempaa tietoa yhteistyöstä. 

Yhteystiedot:
Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi