Luomua lisää

Ammattikeittiöissä käytetään luomutuotteita yhä enemmän. Taloustutkimus Oy:n uusimman Food Service Feedback tutkimuksen mukaan luomua käyttää päivittäin jo 15 % ammattikeittiöistä. Luomua päivittäin käyttävien osuus on noussut tasaisesti edellisistä tutkimuksista ja niiden, jotka eivät käytä luomua lainkaan osuus on häviävän pieni. Kyselyn tulosten mukaan ammattikeittiöistä 39 % haluaisi edelleen lisätä luomutuotteiden käyttöä.

Eniten kysyntää on esikäsitellyistä luomukasvis- ja vihannestuotteista, joiden käyttöä arvioi lisäävänsä yli viidennes ammattikeittiöistä. Toivelistalla on esimerkiksi pesty tai kuorittu luomuperuna sekä kuorittu ja pilkottu luomukaali, -porkkana ja -sipuli.

EkoCentrian teettämän kyselyn mukaan ammattikeittiöt kokevat luomukäytön esteeksi tiedonpuutteen tukkujen luomutarjonnasta  ja halutun luomutuotteen puuttuminen tukun valikoimista. Ammattikeittiöiden tyytyväisyys tukkutoimijoiden toimintaan on parantunut, mutta edelleen toivotaan tiiviimpää yhteistyötä. (Lähde: Luomun käyttö ammattikeittiöissä –selvitys ruokapalvelupäättäjien ja –vastuullisten joukossa EkoCentria/Taloustutkimus Oy, selvitystä on rahoittanut mmm)

Luomuvalikoima esille

Kerro ja markkinoi ammattikeittiöille omaa luomuvalikoimaasi. Voit käyttää markkinoinnissa apuna Portaat luomuun -ohjelman rekisteröintitietoja. Voit myös halutessasi korvausta vastaan mainostaa luomutuotteista ammattikeittöille näillä sivuilla. Ota näissä asioissa yhteys EkoCentriaan.