Portaat luomuun - ohjelmaan liittyneet keittiöt ovat kertoneet luomutuotteiden tarjonnan kehittämiseksi toiveita. Toiveet liittyvät saatavuuteen, pakkauskokoihin ja tuotevalikoimaan.

Luomutarjonnan lisääminen ja monipuolistaminen ammattikeittiöissä -hankkeen myötä on noussut suuri tarve saada sk-pakkauksiin mm.

  • näkkileipä
  • ruokakerma
  • kermaviili
  • rahka
  • juustot
  • ketsuppi
  • sinappi
  • majoneesi
  • kinkkurouhe ja muut lihajalosteet
  • marjat
  • vihannespakasteet
  • kasvisproteiinit

JOS ei löydy kotimaista tuottajaa ed. mainittuihin, niin voisiko joku tuoda maahan?

Alla listaus keittiöiden luomutarjontaan liittyvistä toiveista.

SAATAVUUS
    ympärivuotinen saatavuus
    tukkuihin paremmat luomuvalikoimat
    toivotaan tukkujen aktiivisempaa luomutuotteiden markkinointia
    myös pienempiä myyntieriä
    jakelukanavat (logistiikka) paremmaksi
    keittiöt toivovat aktiivisempaa markkinointia tarjonnasta myös tuottajilta

TUOTTEET
    kotimaisia luomutuotteita lisää (erityisesti kasvikset)
    maitojalosteita toivotaan lisää
    lihaa ja lihajalosteita lisää
    broilerituotteita lisää
    lampaan lihaa lisää
    jalostusaste ammattikeittiöille sopivaksi
    tuoreus ja laatu paremmaksi
    hinta / laatusuhde kohdalleen

TOIVOTAAN:
    esikäsiteltyjä/jatkojalostettuja vihanneksia: mm. kaalituotteet, porkkanaa, perunaa, sipuli, juurekset
    ruokakermaa, rahkaa, juustoja sk-pakkauksissa
    näkkileipää sk-pakkauksissa
    lämpösäilytyksen kestävää pastaa
    marjahilloja sk-pakkauksissa
    soijarouhetta sk-pakkauksissa

PAKKAUKSET
    pakkauskoot sopiviksi ammattikeittiökäyttöön
    pakkaukset kierrätettäviä ja ei turhaa pakkausmateriaalia

 MUUTA
    toivotaan julkisten ruokapalveluiden luomutuotteiden käytön lisäämiseksi strategisia päätöksiä kuntapäättäjiltä  
    toivotaan tuotekehitysyhteistyötä jatkojalostajien/ tuottajien kanssa
    tietoa luomutuotteiden hankintapaikoista
    toivotaan tuottajien sitoutumista tarjonnan takaamiseen myös julkisen sektorin ammattikeittiöille