Luomu SM

on kaikille luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu "kilpailu".

Vuoden 2019 kilpailu on avattu!
Lähetä vuoden 2018 luomun käyttötiedot 13.9.2019  mennessä osoitteeseen ekocentria(at)sakky.fi

Aikaisempien vuosien voittajat löydät täältä

Toteutuneiden luomun käyttömäärien laskemiseen tarvitset kaikkien käytössä olevien (tavanomaiset+luomu) raaka-aineiden käyttömäärä kg/vuodessa. Elintarvikkeiden kokonaiskäyttömäärästä lasketaan luomun osuus prosentteina.

Voit käyttää luomutuotteiden prosenttiosuuksien laskemiseen luomu -laskuria 

Luomun osuuden käytetyistä elintarvikkeista voit ilmoittaa meille myös esim. excel-taulukolla tai tukusta saatavalla myyntiraportilla. Luomuostot tulee todentaa ostoraportilla tai jollain muulla hyväksyttävällä ostotositteella (esim. ostokuitti tai kirjanpitoraportti).

Mikäli kaikkien käytössä olevien raaka-aineiden käyttömäärä/vuosi on vaikea saada esim. organisaation omasta ostoraportista tai tukkujen myyntiraportista, niin kokonaismäärän voi suhteuttaa annosmäärien mukaan. Suhteutuksen voi tehdä esim: raaka-ainekäyttömäärät/annos -> annosta/päivä -> annosta/vuosi = kokonaiskäyttömäärä/vuosi

Kilpailussa on kolme sarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuodessa tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti. Sarjojen lisäksi etsimme sekä julkista että yksityistä toimijaa, joka on onnistunut lisäämään eniten luomun osuutta edelliseen vuoteen verrattuna.

Eniten luomun käyttöä vuoden aikana lisänneet sekä yksityinen että julkinen toimija palkitaan Luomuelintarvikepäivässä 2.10.2019 Finlandia-talolla. Kaikkien sarjojen voittajat palkitaan diplomilla ja julkistetaan Luomuelintarvikepäivässä.

SARJAT:
pienet toimijat
: 50 000 ateriaa/vuosi tai vähemmän
keskisuuret toimijat: 50 000 - 200 000 ateriaa/vuosi
suuret toimijat: 200 000 ateriaa/vuosi tai enemmän

LISÄTIETOJA kilpailusta Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi