Luomu SM on kaikille ammattikeittiöille tarkoitettu "kilpailu", jolla etsitään eniten luomua käyttävää ammattikeittiötä Suomesta.

Luomu SM 2018 on käynnistynyt.

Ilmoita vuoden 2017 luomun käyttötiedot pe 14.9.2018 mennessä.

Eniten luomun osuutta edelliseen vuoteen verrattuna nostanut julkinen ja yksityinen toimija palkitaan Luomuelintarvikepäivässä Finlandia-talolla torstaina 18.10.2018. Julkistamme myös kaikkien sarjojen voittajat.

Toteutuneiden luomun käyttömäärien laskemiseen tarvitset kaikkien käytössä olevien (tavanomaiset+luomu) raaka-aineiden käyttömäärä kg/vuodessa. Tästä kokonaiskäyttömäärästä lasketaan luomun osuus prosentteina.

Voit laskea ruokapalveluittenne luomutuotteiden prosenttiosuuksia käyttämällä Portaat luomuun -laskuria 

Luomun osuuden käytetyistä elintarvikkeista voit ilmoittaa meille myös esim. excel-taulukolla tai tukusta saatavalla myyntiraportilla.

Mikäli kaikkien käytössä olevien raaka-aineiden käyttömäärä/vuosi on vaikea saada esim. organisaation omasta ostoraportista tai tukkujen myyntiraportista, niin kokonaismäärän voi suhteuttaa annosmäärien mukaan. Suhteutuksen voi tehdä esim: raaka-ainekäyttömäärät/annos -> annosta/päivä -> annosta/vuosi = kokonaiskäyttömäärä/vuosi

Kilpailussa on kolme sarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuodessa tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti.

SARJAT:
pienet toimijat
: 50 000 ateriaa/vuosi tai vähemmän
keskisuuret toimijat: 50 000 - 200 000 ateriaa/vuosi
suuret toimijat: 200 000 ateriaa/vuosi tai enemmän

LISÄTIETOJA kilpailusta Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi

Vuoden 2017 voittajat

Vuoden 2016 voittajat

Vuoden 2015 voittajat

Vuoden 2014 voittajat